• Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar

Bambustrumpor dam

Bambustrumpor dam är smidiga och mjuka strumpor, perfekta för dig med känsliga fötter! Bambufibern har unika fukttransporterande egenskaper och passar dig som lätt blir svettig om fötterna eller lider av fotsvamp. Detta tillsammans med bambustrumpornas naturliga antibakteriella egenskaper håller strumporna fräscha länge och motverkar på så sätt fotsvamp och bakterier kring fötterna. 

Alla bambustrumpor för dam har en osynlig tåsöm. En osynlig tåsöm är att föredra för dig med känsliga fötter. Bambufibern har även hög färgbeständighet. Det gör att bambusockor från Funq Wear håller färgen i tvätt efter tvätt.

Visar 1 - 7 av 7 artiklar
Visar 1 - 7 av 7 artiklar

Bambustrumpor för känsliga fötter

Diabetikern har ofta känsligare fötter och behöver strumpor som inte ger skavsår eller tryckande märken på benen. Våra bambustrumpor med rullkant är speciellt framtagna för dig med höga krav på mjuka strumpor med sömlös konstruktion. 

Bambustrumpor är även ett bra val för dig som har torra fötter med förhårdnader och sprickor. Den naturliga fibern torkar inte ut huden. Bambustrumpor tillsammans med enkel egenvård för fötterna kommer göra susen!

Bambufibern är en ekologisk fiber

Bambun växer på torra och näringsfattiga jordar och kräver därmed ingen gödsling eller bevattning i någon större utsträckning. Bambuplantan är också väldigt snabbväxande vilket gör att en fullvuxen bambuplanta kan skördas efter ca 3 månader.  

Bambun innehåller dessutom bamboo kun som är ett naturligt antibakteriellt ämne. Detta, tillsammans med bambuns hårda skal, skyddar bambun från angrepp vid odling. Odling av bambuplantor kräver därför inga tillsatser av kemiska bekämpningsmedel. 

Bambufibern är naturligt antibakteriellt

Bambufibern har alltså ett naturligt ämne i sig som heter bamboo kun. Detta ämne finns kvar i hela tillverkningsprocessen. Bambustrumporna får därmed sina antibakteriella egenskaper naturligt från fibern och behöver därför inte genomgå en kemisk beredning för att få sina unika antibakteriella egenskaper. 

Bambufiberns unika fukttransporterande egenskaper

Bambun absorberar svett och fukt snabbt. Detta beror på bambufiberns tvärsnitt.

Att ha på sig bambustrumpor kan liknas vid att gå i potatismjöl. Det är ett mjukt och lent material mot foten. De unika egenskaperna hos bambun gör att med bambustrumpor håller sig fötterna skönt torra även i täta skor. Bambuns unika andningsförmåga gör att fötterna känns svala i varmare klimat och varmare i kalla temperaturer. Bambufibern är en naturfiber och har liknande egenskaper som silke.  

Nyhetsbrev

Var bland de första att ta del av exklusiva erbjudanden och nyheter!
Nya prenumeranter får 15% rabatt på sitt första köp.

Du kan avbryta din prenumeration när som helst. Läs vår integritetspolicy här.

  • Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar