• Fri frakt över 499 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis byten
  • Leverans 1-3 vardagar inom Sverige

Hikingstrumpor

Ett par bra hikingstrumpor andas väl, är temperaturreglerande och bör vara förstärkta i tå och häl för att hålla under längre turer.

För att få en fin upplevelse på din vandring så är det a och o att fötterna mår bra. Valet av skor är såklart väldigt viktigt men man ska inte underskatta vikten av ett par bra hikingstrumpor. Kombineras gärna med ett par tunna sockor för att minska friktionen mellan fot och sko, vilket minskar risken för skavsår.

Ull på turen

För många erfarna vandrare så är det självklara valet ullstrumpor. Det beror på att ullen är en naturfiber som både reglerar temperaturen, håller borta fukten och är dessutom smutsavvisande. Genom att hålla fötterna torra så håller vi även till viss del borta ömmande skavsår. Låter nästan för bra för att vara sant!

Vandringsstrumpor med kompression

När du är ute och vandrar belastar du benen ganska hårt. Framförallt den lite mer ovane vandraren kan få ont i benen efter en dags vandring. Kompressionsstrumpor ökar blodcirkulationen och motverkar trötta och svullna ben, vilket gör att du håller dig pigg och fräsch om benen längre. 

Inte nog med det, du återhämtar dig snabbare inför nästa tur. Ett tips är att ta på dig ett nytt par efter vandringen för att främja blodcirkulationen i benmusklerna. Det hjälper mot träningsvärk och ömma muskler, och du står bättre rustad inför nästa dag.

Stöd kring hålfoten

Det är också viktigt att strumporna sitter på plats i kängan och inte halkar runt. Kompressionsstrumpor håller inte bara dina ben och fötter pigga längre utan de har också en tajt passform runt hålfoten. Strumporna sitter säkert på plats hela dagen!

Visar 1 - 8 av 8 artiklar
Visar 1 - 8 av 8 artiklar

Nyhetsbrev

Var bland de första att ta del av exklusiva erbjudanden och nyheter!
Nya prenumeranter får 15% rabatt på sitt första köp.

Du kan avbryta din prenumeration när som helst. Läs vår integritetspolicy här.

  • Fri frakt över 499 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis byten
  • Leverans 1-3 vardagar inom Sverige