• Fri frakt över 499 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis byten
  • Leverans 1-3 vardagar inom Sverige

Cykelstrumpor

cykelstrumpor funktion

Vi älskar att cykla! Både downhill i skogen, på grusade leder i naturen eller på asfalt till jobbet. Du som cyklar vet att alla olika former av cykling har sin egna tjusning. På samma sätt är det med valet av cykelstrumpor. Det gäller att välja rätt strumpor vid rätt tillfälle, det kan påverka hela upplevelsen! 

Sockor i funktionsfibern Nilit Breeze

Några av våra strumpor är stickade med den tunna och silkeslena fibern Nilit Breeze. Den har temperatursänkande egenskaper och enligt undersökningar som gjorts sänker den kroppstemperaturen någon grad. Det är en mycket tunn och silkeslen fiber med hög komfort. 

Våra no show sockor är stickade med Nilit Breeze och är därför silkeslena och supertunna. De fungerar som ett extra skyddande hudlager mot blåsor, skavsår och ömma fötter. Den lätta kompressionen runt fotvalvet gör att strumporna sitter slätt runt foten men även säkert på plats utan att kasa runt.

Kompressionsstrumpor utan fot vid cykling

Vill du få en snabbare återhämtning efter cyklingen eller motverka träningsvärk? Då kan våra kompressionssleeves d v s kompressionsstrumpor utan fot vara en god idé. 

De har en graderad kompression som betyder att kompressionen är högre runt ankeln och avtar successivt upp mot vaden och knäet. Detta främjar blodgenomströmningen i musklerna, som i sin tur motverkar muskelvärk och stelhet.     

Återhämtningstiden påskyndas och du står starkare rustad inför nästa cykelpass! 

Kompressionsstrumpor i ull

Du som cyklar i skog och mark vet att det kan bli väldigt lerigt och kladdigt om fötterna och benen. Njut av ullens helt unika egenskaper och håll dig torr och fräsch om fötterna. Ullen är fantastisk, både smutsavvisande, fukttransporterande och naturligt temperaturreglerande. 

Strumporna har en graderad kompression och håller benen piggare längre! Funkar även utmärkt till andra outdoor aktiviteter som vandring och skidåkning 

Pulsvärmare

För dig som cyklar till jobbet och är lite frusen om händerna på morgonen kan vi varmt rekommendera våra pulsvärmare eller handledshandskar som vi brukar kalla dem. Pulsvärmarna är stickade i merinoull och har ett lätt terapeutiskt stöd runt handleden. Funkar även utmärkt på det dragiga kontoret eller om det är alldeles för tidigt att dra på sig vantarna. 

Visar 1 - 12 av 26 artiklar
Visar 1 - 12 av 26 artiklar
  • Fri frakt över 499 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis byten
  • Leverans 1-3 vardagar inom Sverige