• Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar

Varför tåstrumpor

Eftersom varje tå är ”omhuldad” av en egen liten strumpa så får varje tå en unik lättare massage som ökar blodcirkulationen i fötterna. När du använder tåstrumpor så rör sig tårna mer. Det i sig ökar blodcirkulationen och resulterar i att fötterna håller en jämnare temperatur.

Tårna håller sig dessutom torrare när de frigörs från varandra med tyg emellan, vilket motverkar fotsvamp. Strumporna går att tvätta i 60 grader, vilket effektivt dödar alla bakterier.

Tårna är även viktiga för vår balans som också påverkas positivt av att separera tårna ifrån varandra. Genom att hålla isär tårna så ökas förmågan att använda fotens alla tår och de naturliga rörelserna i tårna underlättas.

Du med Hallux Valgus använder tåstrumpor med fördel eftersom tårna hålls isär. 

Vi rekommenderar

Tåstrumpor vid träning, dans och yoga

Att separera tårna ger också tårna ett unikt träningstillfälle. En dysfunktionell stortå och fotvalv och dålig muskulatur i fötterna kan resultera i problem i höft, knä och rygg samt problem med fötterna vid träning. Visste du att det är just stortån som skjuter ifrån sist i ett löpsteg?

Det är alltså viktigt för tårna att få sin egen lilla styrketräning för att behålla sina muskler.

Tåstrumpor används med fördel vid dans och yoga. När du dansar och tränar yoga så är balans ett grundläggande element. Strumporna förhöjer just balansen genom att separera tårna. Du får en mer naturlig rörelse i dina fötter och tår.

Rätt strumpor vid Hallux Valgus

Som vi nämnde tidigare är stortån det som skjuter ifrån sist i ett löpsteg. Stortån skapar också en stor del av vår balans. Vid Hallux Valgus så drar sig stortån inåt mot de övriga tårna. Det finns en hel del hjälpmedel för Hallux Valgus men det många inte tänker på är att använda rätt strumpor. Det är viktigt att välja strumpor med gott utrymme för tårna så att tårna inte trycks ihop. Det är här tåstrumporna kommer in i bilden. Genom att använda tåstrumpor så hålls tårna isär från varandra.

 


Nyhetsbrev

Var bland de första att ta del av exklusiva erbjudanden och nyheter!
Nya prenumeranter får 15% rabatt på sitt första köp.

Du kan avbryta din prenumeration när som helst. Läs vår integritetspolicy här.

  • Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar