• Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar

Kalla fötter? Därför blir fötterna kalla

Alla har vi väl drabbats av kalla fötter särskilt under de kyliga vintermånaderna? Endel av oss drabbas dock lite mer. Vi fryser regelbundet om våra fötter och även händer, medan resten av kroppen är varm och go. 

Vad beror det egentligen på?

Vanligaste orsaken bakom kalla fötter - kärlsammandragning

Den allra vanligaste orsaken bakom kalla fötter är att blodkärlen drar ihop sig i de yttre kroppsdelarna såsom fötter och händer, för att spara på värmen i resten av kroppen. Detta kan också inträffa om du är stressad och nervös.

Rökning är ytterligare en vanlig orsak till att blodkärlen drar ihop sig. I längden kan detta ge skador på fötterna på grund av dålig blodtillförsel och cirkulation.

Det finns också ett tillstånd med överdriven kärlsammandragning men detta är inte så vanligt förekommande. Vissa läkemedel kan också öka kärlsammandragningen 

Vi rekommenderar

Dålig blodcirkulation

Dålig blodcirkulation i fötter och ben kan också orsaka frusna fötter, även om det inte är den vanligaste orsaken. Sitter du still länge och/eller har  dålig blodcirkulation så kan det bidra till kallare fötter. 

Hjälp mot kalla fötter

Har du stora besvär så skadar det aldrig att ta en extra tur till din husläkare. Allt som oftast är dock kalla fötter ett godartat tillstånd och avhjälpes enklast med ett par riktigt goa och varma strumpor. Att köra lite extra husmorsgymnastik kan också öka upp värmen i kroppen. 

Ull är ett fantastiskt material som håller inne värmen i sin luftiga fiberstruktur, så ett par riktigt varma och goa ullstrumpor är att rekommendera. Har du dålig blodcirkulation så kan du bli hjälpt av stödstrumpor, och för att bli riktigt varm så kan du välja stödstrumpor i ullTåstrumpor kan också öka friktionen och värmen om fötterna. Eftersom varje tå är omhuldad av en egen liten strumpa så ökar friktionen mellan tårna och värme uppstår. Även här är tåstrumpor i ull att föredra eftersom du då får ta del av både strumpans och fiberns funktion – en fin ”allt-i-ett-lösning”!


Nyhetsbrev

Var bland de första att ta del av exklusiva erbjudanden och nyheter!
Nya prenumeranter får 15% rabatt på sitt första köp.

Du kan avbryta din prenumeration när som helst. Läs vår integritetspolicy här.

  • Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar