• Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar

Om Funq Wear

Funq Wear har funnits sedan 2006 och har rötterna i ett examensarbete på Textilhögskolan i Borås. Året var 2004 då idén till examensarbetet dök upp, att ta fram moderiktiga och färgglada kompressionsstrumpor för att öka användandet hos framförallt den yngre generationen. Ett par år senare startade Maud sitt företag, hemma i garaget.

”Vad som har varit viktigt sedan starten är att ta fram gedigna och hållbara produkter, där vi använder ekologiska material så långt det är möjligt. Produkter som talar för sig självt och som vi kan vara stolta över. Hållbarhet är ett ledord på Funq Wear. Utveckling och nya idéer skapas hela tiden - håll ögonen öppna efter spännande nyheter.

Funq Wear är framtagna med omsorg och kärlek, de är inte bara snygga att se på utan även sköna att bära. Vi lägger ner mycket tid på kvalitet och förstärkningar. Våra produkter håller! Har du väl provat ett par Funq Wear så kommer du aldrig att sluta.

Genom att köpa ett par Funq Wear bidrar du även till lite samhällsnytta som du kan läsa om lite längre ner!

Välkomna till Funq Wear!”

Maud Häggblad

Grundare och VD, Funq Products AB

Så här började det - idé blir företag 

Allt startade som ett examensjobb på Textilhögskolan i Borås. Året var 2004 när idén om att ta fram snygga och moderiktiga kompressionsstrumpor för att locka den yngre generationen till att använda den här typen av produkt. 

Idén naglade sig fast och år 2006 togs steget för att driva idén vidare. Företaget bildades och för att kunna ta fram kompressionsstrumpor och stödstrumpor som möter alla krav avseende komfort, kvalitet, slitstyrka och utseende fattades beslutet att investera i en egen strumpmaskin.

Efter en tids laborerande och tester på ackrediterade institut stod den första knähöga modellen klar. De första strumporna kom i produktion och till en början printades och fixerades kompressionsstrumpornas textiltryck hemma för hand. Lagret var i garaget och packning och alla utleveranser skedde därifrån. Denna modell är fortfarande vår absoluta storsäljare och ingår i produktlinjen CLEAN. Här finner du våra klassiska modeller som är ribbstickade och har en härlig elasticitet och följsamhet. 

Verksamheten utökades successivt med fler produkter, eget kontor, lager och anställda. Funq Wear började exportera sina produkter framförallt till USA. 2010 var FUNQ WEAR med som gåva i ”Oscar’s Nominee Gift Bag” på självaste Oscarsgalan.

Kontinuerligt utvecklas nya produkter och idag hittar du en mängd olika modeller i varierande material.  

Funq Wear – drömmen om socialt ansvar blir verklighet

Idag är Funq Wear mer än bara ett varumärke inom kompressionsplagg. Lika viktigt som att ta fram hållbara kompressionsplagg är det att ta ett samhällsansvar och göra nytta på samhällsnivå.

Maud Häggblad, grundare och VD, har sedan unga år drömt om att engagera sig i volontärarbete och att hjälpa utsatta människor. Drömmen har väntat på sig och tanken var att, när barnen är stora, åka ut i världen och göra skillnad. Att hjälpa folk att komma i sysselsättning. Men öppningen kom tidigare och utav en slump.

Varför vänta till ”sedan” och ”där långt borta”? Plötsligt stod det klart att drömmar inte behöver vänta på sig. De behöver bara justeras lite. Idag hjälper Funq Wear människor som har svårt att komma ut i arbetslivet. Genom stark närvaro, tydliga mål och tron på varje människas unika förmåga så ser vi en fantastisk utveckling hos våra medarbetare. Ibland blir det lite fel, och kunden kan få vänta lite. Så får det vara, alla gör vi fel.

 ”Det är fantastiskt att se människor utvecklas och inte minst av att själv utvecklas tillsammans med sina medarbetare”, säger Maud Häggblad, grundare och VD. 

Läs om våra värderingar här


Nyhetsbrev

Var bland de första att ta del av exklusiva erbjudanden och nyheter!
Nya prenumeranter får 15% rabatt på sitt första köp.

Du kan avbryta din prenumeration när som helst. Läs vår integritetspolicy här.

  • Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar