• Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar. Endast 29 kr

Ömma fötter vid belastning

Trött och öm i fötter och ben efter att ha arbetat en lång dag på hårda golv? 

Arbetar du inom yrkeskategorier som vårdpersonal, lokalvårdare, butikspersonal och montörer så vet du att fötterna kan ömma och göra ont efter ett långt arbetspass på stumma och hårda golv. 

Ömma fötter som värker gör inte bara ont utan de påverkar också hela kroppens  välmående. Att arbeta på en arbetsplats där du står och går mycket på hårda golv kan efter en längre tid skapa obehag och smärta, inte bara i fötterna utan i hela kroppen, kanske framförallt ländryggen. Det är vanligt att en arbetsdag på stumma golv resulterar i trötta ben och ömma, värkande fötter. 

Vi rekommenderar

Stödstrumpor för alla yrken

Att stå eller gå på hårda golv påverkar cirkulationen i fötter och ben. Oavsett om du jobbar på lager, utomhus eller i butik kan du hitta stödstrumpor som är lämpliga för ditt yrke och dina arbetskläder. Idag finns det kompressionsstrumpor i fina färger, mönster och material som passar till alla klädstilar, och som hjälper till att pigga upp trötta fötter och ben som jobbar på hårda golv hela dagarna. Hos Funq Wear kan du hitta kompressionsstrumpor i ull som har en bra värmande funktion, strumpor i ekologisk bomull i en mängd olika kulörer som du kan matcha med kostymen, och läckra stay-ups eller strumpbyxor som passar bra när du använder kjolar och klänningar. Strumpor behövs på fötterna, så varför inte använda stödstrumpor för en ökad blodcirkulation? De minskar risken för vätskeansamlingar i benen, att åderbråck bildas och håller dina ben pigga och slanka.

Många lägger stora summor på träningsskor och arbetsskor som ska ge avlastning för fötter och ben. Men inom vissa yrkesgrupper, till exempel jobb i en butik, måste skorna på arbetsplatsen passa med övrig klädsel. Då är stödstrumpor ditt bästa alternativ.

När belastningen på benen är hög är kompressionsstrumpor att rekommendera. Strumporna hjälper det syrefattiga blodet i fötterna att ta sig till hjärtat och syresättas. Svullna och trötta ben motverkas. Här kommer ett urval som vi hoppas kan passa dig i ditt arbete.

Stödstrumpor och bra sulor

Fötterna och benen får stå ut med hård belastning varje dag. Därför är det viktigt att ta särskilt bra hand om dem. Cirkulationen i benen är något som du kanske inte tänker på, förutom när det är brist på den. Rätt stöd och dämpning kan förebygga att problem uppstår, och hjälper dina ben att hålla sig pigga hela dagen.

Sulor av bästa kvalitet rekommenderas i alla skor, även om du inte har några speciella problem med fötterna. Sulor av hög kvalitet mildrar stötar och minskar trötthet och stress i ben och fötter. Även belastningen minskar om skorna har bra sulor som ser till att vikten fördelas jämnt på foten. Men även om du har bra sulor kan du uppleva att benen blir tunga. Den bästa hjälpen får du om du kombinerar bra sulor med stödstrumpor.


Nyhetsbrev

Var bland de första att ta del av exklusiva erbjudanden och nyheter!
Nya prenumeranter får 15% rabatt på sitt första köp.

Du kan avbryta din prenumeration när som helst. Läs vår integritetspolicy här.

  • Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar. Endast 29 kr