• Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar. Endast 29 kr

Snabbare återhämtning efter träningen med kompressionsstrumpor

Söker du efter de bästa förutsättningarna för en löparrunda eller ett tufft Cross-fit pass? Alla vi som tränar har nog upplevt muskelvärk, kramp i vaderna och ömhet i benhinnorna efter en löprunda på asfalt. Det finns sätt att ge dina ben lindring och stöd, och det är med kompressionsstrumpor. Genom att använda kompressionsstrumpor kan du förbättra dina träningsresultat tack vare bättre blodcirkulation. Kompressionsstrumpor avlastar benen och på så sätt kan du öka prestationen och få ut mer av dina fysiska aktiviteter. 

Lindra träningsvärken med kompressionsstrumpor

Satsar du på kompressionsstrumpor från Funq Wear ser du till att ge dig själv de bästa förutsättningarna för rätt återhämtning inför nästa träningspass. Sätter du på dig ett par kompressionsstrumpor efter träningspasset kommer du att öka genomströmningen av blodet i benmusklerna och därmed motverka stela vader och benmuskler. Välj ett par av våra färgglada kompressionsstrumpor, långa eller korta, det kommer att ge dig en ny dimension i ditt aktiva liv.

Vi rekommenderar

Sportstrumpor och vadstöd

Sportstrumpor med kompression är speciellt utvecklade för att vara extra slitstarka, ge snabbare återhämtning och bra stöd till muskulaturen. De transporterar också bort fukt och fungerar stötdämpande, vilket minskar muskelvibrationerna. Träningsstrumpor med kompression kan användas för olika typer av fysisk aktivitet, allt från löpning och träning i gymmet till lugnare promenader.

En stödstrumpa för vaden, så kallat vadstöd eller kompressionssleeves, passar för träning både inomhus och utomhus oavsett årstid. Strumpan stabiliserar vadmuskeln och minskar vibrationerna i vaden så att dina ben känns piggare och starkare under längre tid. Det minskar risken för inflammation, och det ökade trycket kring ankeln som stödstrumpan ger dig ökar blodcirkulationen i underbenet. Tillförseln av syre till musklerna motverkar trötta och stela muskler, och risken att du får mjölksyra under aktiviteten minskar.

Funq Wear kompressionsleeves finns i olika färger och du kan enkelt matcha dem med tuffa vristsockor för en snygg träningsoutfit. De är stickade i en tunn funktionsfiber som hjälper till att hålla nere kroppstemperaturen och ger dig en skön och behaglig känsla när du svettas. Vadstöden har även en reflekterande logotyp vilket gör att du syns bättre när du är ute och tränar i mörkret.

Funq Wears vadstöd är omtyckta av många motionärer eftersom de är mjuka och sköna. Tack vare att strumporna inte låser in fukten känns fötterna fräscha och de minskar även risken för att du ska få blåsor och skavsår.

Fräscha hälsosamma fötter ger bättre träning

Hos oss på Funq Wear hittar du också kompressionsstrumpor i ull, stickade i extra fin kvalitet, och som är perfekta för all slags träning. Ullstrumpor passar lika bra för en vandring på fjället som för en tuffare orienteringsrunda genom skog och mark. Ullen reglerar temperaturen naturligt och håller fötterna torra och fräscha, även i täta skor.

Börja använda ett par stödstrumpor med kompression när du gör någon aktivitet som anstränger benen. Oavsett om det är långpromenad med hunden, konditionsträning eller återhämtning efter gympasset så kommer dina ben och fötter tacka dig.


Nyhetsbrev

Var bland de första att ta del av exklusiva erbjudanden och nyheter!
Nya prenumeranter får 15% rabatt på sitt första köp.

Du kan avbryta din prenumeration när som helst. Läs vår integritetspolicy här.

  • Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar. Endast 29 kr