• Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar

Svullna ben och fötter? Därför svullnar vi!

Svullna ben och fötter är vanligare än vad man tror och de allra flesta drabbas någon gång i livet.

Vanliga orsaker är att vi belastar benen för hårt, t ex om vi stått länge på hårda golv, gått en härlig men ansträngande långpromenad. Övervikt eller hormonförändringar som t ex vid graviditet kan också leda till att ben och fötter svullnar. Ett stillasittande jobb eller en resa med trångt benutrymme kan  få ben och fötter att svullna. Även varmare klimat och en del sjukdomstillstånd kan leda till svullnad.

Svullnad kan göra att benen och fötterna känns spända och du får svårt att röra lederna. Du känner dig trött i benen och det kan uppstå en stickande känsla. 

Vi rekommenderar

Ödem och svullnad i ben

Ödem är en sjukdom som ger svullna ben och fötter. Ödem innebär en vätskeansamling i kroppens vävnader. Några vanliga ödem där kompressionsterapi används är venösa ödem och lymfödem.

Venösa ödem och lymfödem

Venösa ödem yttrar sig i svullna fötter och ben, och beror på att venerna inte fungerar som de ska. Venerna transporterar det syrefattiga blodet upp till hjärtat med hjälp av klaffar. Fungerar inte detta normalt så samlas blodet i venerna i benen vilket kan leda till bensår och missfärgningar.

Lymfödem är när lymfvätska samlas i kroppen. Vanliga ställen där lymfödem uppstår är armar och ben, som svullnar upp. I många fall räcker kompressionsstrumpor som behandling.

Hjälp mot svullna ben och fötter

Detta kan kompressionsstrumpor leda bot på. Viktigt är att stödstrumporna eller kompressionsstrumporna har ett graderat stöd dvs att kompressionen är högre kring ankeln och har ett avtagande tryck upp emot knäet. 

Kompressionsstrumpor och stödstrumpor ökar blodcirkulationen i benen och motverkar på så sätt trötta och svullna ben. Detta skapar ett bättre välbefinnande och ger benen mer energi. Funq Wear har ett graderat stöd och håller hög kvalitet och komfort och finns i en mängd olika snygga färger. Här kommer ett urval av stödstrumpor som passar just dig med svullna fötter och ben. 


Nyhetsbrev

Var bland de första att ta del av exklusiva erbjudanden och nyheter!
Nya prenumeranter får 15% rabatt på sitt första köp.

Du kan avbryta din prenumeration när som helst. Läs vår integritetspolicy här.

  • Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar