• Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar. Endast 29 kr

Bilresa genom Europa

På bilresa laddad med stödstrumpor, en påse godis och Sveriges vägatlas

Jag har köpt en bil! En Volvo 245 från 1988. Följer du med till Utrecht och kör hem den? 
- Självklart! Jättekul! 

En Volvo 245? Vad är tjusningen med en Volvo 245? Såklart, lågmilare, fin vit lack och snygg blå velourklädsel, ett riktigt kap. Eller? Som sjuttiotalist så är man antingen uppvuxen i en Volvo-familj eller en Saab-familj. Jag i den senare. Saab var helt enkel det självklara valet hemma hos oss. Därför blev nog förvåningen över att köpa en gammal Volvo 245 ännu större. 

Med stödstrumpor, en påse godis och ”Sveriges vägatlas” började vår bilresa hem från Utrecht i Holland via Tyskland och Danmark. Första övernattningen gjorde vi på semesterorten Sylt i Tyskland och hamnade på en god väns släktkalas, självaste turistchefen! Vi tog biltåget ut, det enda sättet att ta sig ut till halvön med de långa vackra sandstränderna. Påminde på många sätt om den danska kusten. Ett fantastiskt ställe, väl värt ett besök! Tidigt nästa morgon var det dags att ta sig hem till Sverige. Helt tyst, bara motorns brus hörs, sedan ivrigt diskuterande familjerelationer, affärsmöjligheter och slogans för stödstrumpor, tysthet igen, en observation utifrån, så småningom ett konstaterande att norra Tyskland visst fanns med på en sida i Sveriges bilatlas, dock alldeles försent.

Funderar… kanske kul att göra en längre bilsemester till sommaren? Volvon gick som en smäck! Efter en dag med helt felfri bilkörning hamnade vi i pärlan Mölle. Ytterligare ett släktkalas väntar, den här gången på Grand Hotell …

Redaktör: Maud Häggblad


Nyhetsbrev

Var bland de första att ta del av exklusiva erbjudanden och nyheter!
Nya prenumeranter får 15% rabatt på sitt första köp.

Du kan avbryta din prenumeration när som helst. Läs vår integritetspolicy här.

  • Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar. Endast 29 kr