• Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar. Endast 29 kr

Varför kompressionsstrumpor från Funq Wear?

FUNQ WEAR är ett premiummärke inom kompressionsstrumpor. Ställer du höga krav på komfort, funktion och slitstyrka och samtidigt vill följa modet och se snygg ut om benen. Då skall du välja strumpor från FUNQ WEAR!

Stödstrumporna har ett graderat tryck kring ankeln som avtar upp mot knäet. Detta stimulerar blodcirkulationen i benen och hjälper mot svullna och värkande ben. Benen får extra energi och du får en känsla av ökat välmående.

Vem passar i ett par FUNQ WEAR?

FUNQ WEAR specialiserar sig på kompressionsstrumpor som används framförallt i förebyggande syfte och vid lindriga besvär.

Idag använder både unga och gamla våra kompressionsstrumpor. Frisörer, butiks- och vårdpersonal men även hantverkare och restaurangpersonal som har hög belastning på benen är flitiga användare av våra FUNQ WEAR. Även de på resande fot, gravida eller de som har problem med svullna ben har stor glädje av strumporna. 

Funq Wears unika egenskaper

Komfort

Kompressionsstrumpor från FUNQ WEAR är sköna att bära hela dagen. Strumporna har ett behagligt stöd och är lätta att ta på. De avslutas med mjuk eller ingen resår alls, vilket gör att de inte stasar.

Våra klassiska strumpor utan mönster i ekologisk bomull är stickade med en fin ribbstickning. Detta tillsammans med lycra av högsta kvalitet gör strumporna följsamma och elastiska. Våra mönstrade stödstrumpor avslutas med extra stretchig och elastisk resår. Idag är de flesta av alla färgglada och mönstrade stödstrumpor stickade med en hård resår som avslutning. 

Graderat stöd

Alla våra kompressionsstrumpor har ett graderat stöd. Strumporna testas regelbundet för att säkerställa kvaliteten och kompressionen. Vi testar våra strumpor på HATRA och MST MK III.

Förstärkningar

Det är viktigt att FUNQ WEAR håller länge. Därför arbetar vi mycket med förstärkningar och slitstarka garner. Våra strumpor är förstärkta i häl och tå samt under trampdynan. Det senaste tillskottet är förstärkning på hälkappan på våra kompressionsstrumpor i ekologisk bomull.

Ekologiska garner och materialval

FUNQ WEAR Kompressionsstrumpor är stickade med omsorg. Garnerna är noga utvalda och vi arbetar helst med ekologiska garner så långt det är möjligt. Hög färgäkthet och slitstyrka är ett krav för de garner vi använder i vår produktion.

Svensk design och tillverkning inom EU

FUNQ WEAR är ett svenskt varumärke och produkt med tillverkning inom EU.

Kompressionsklasser, mmHg och DEN

Kompressionsstrumpor klassindelas efter vilket tryck de har kring ankeln. Trycket anges i mmHg, millimeter kvicksilver. 

Våra strumpor ryms inom klass 1. De finns i kompressionerna 15-18mmHg och 18-21mmHg. Klass 1 är den lägsta medicinska klassen och används framförallt i förebyggande syfte som vid resande, graviditet, stillasittande, om du står och går mycket i jobbet samt vid trötthetssymptom i benen.

Vid tillverkning av kompressionsstrumpor i nylon så anger DEN kompressionen i strumpan. FUNQ WEAR Sheer’n Chic i 70DEN har en kompression runt 15-18mmHg och i 140DEN ligger den runt 18-21mmHg. Vid tillverkning av kompressionsstrumpor i nylon så kan man använda sig utav olika sticktekniker och Denier numret anger själva kompressionen. Våra strumpor i 140DEN är glansigare och lite mer genomskinliga än de på 70DEN.

Hitta rätt storlek och modell

För kompressionsstrumpor i de högre klasserna är det viktigt att man måttbeställer sina stödstrumpor efter sina egna mått. I de lägre klasserna dvs komfortklass och Klass 1 räcker det att gå efter måttabell eller skostorlek.

Våra strumpor passar både personer med smala ben och kraftigare ben. Den fina elasticiteten gör att strumporna anpassar sig efter benens storlek. Därför går det bra att välja ut våra stödstrumpor på enbart skostorlek men det går även att ta hjälp av vår måttabell. Gå upp en skostorlek om du har breda vader eftersom skaftet på strumporna blir längre ju högre skostorlek.

Ta måtten på morgonen eftersom benen kan svullna under dagen. Mät där ankeln är som smalast och vaden som bredast.

Tvättråd för FUNQ WEAR

För att behålla kompressionen så tvätta gärna dina strumpor efter varje användning för att garantera rätt kompression. Detta gäller framförallt stödstrumpor av organiskt material eftersom det är ett ”levande” material som töjer sig vid användning. Töjning är inte lika stor för stödstrumpor och kompressionsstrumpor i nylon. Svett bryter också ner funktionen på lycran något, vilket är ytterligare ett argument för att skölja upp eller tvätta strumporna efter varje användning.

Det är också viktigt att följa givna tvättråd. Våra strumpor i ekologisk bomull och bambu tål 60 grader och nylonen och merinoullsprodukterna 40 grader.

Strumporna skall varken torktumlas eller strykas. Torka dem hängandes och inte liggandes. Lycratrådarna är känsliga för värme och det är just lycran som ger elasticiteten och kompressionen till strumpan.

För att skydda strumporna bör varken blekmedel eller sköljmedel användas. Stödstrumpor tvättas med fördel i tvättpåse, särskilt nylonstödstrumpor som är extra känsliga.

För att bevara silikonets funktion på knästrumpor, stay-up och strumpbyxor så använd tvättmedel fri från oljor.

Att ta på sig ett par FUNQ WEAR kompressionsstrumpor

FUNQ WEAR kompressionsstrumpor är enkla att ta på grund av den fina elasticiteten.

Skulle du ändå ha problem med att få på strumporna rekommenderar vi att vända strumpan ut och in, stoppa in tåspetsen i strumpans tå och rulla upp strumpan upp för benen. Ett annat är att använda diskhandskar för att få bättre grepp om strumpan.

Det är viktigt att strumporna sitter slätt mot benen och att man inte viker ner dem om de är för långa. Veck och kanter kan göra att strumporna hindrar blodcirkulationen i benen och effekten kan bli den motsatta.

När man skall ta på sig nylonstödstrumpor så kan man med fördel använda ett par silkeshandskar för att minimera risken att fastna med naglar eller torra fingrar i strumpan och riva upp hål. Ett bra tips är att dra i strumporna i längdriktning innan man tar på sig strumporna. Skulle det uppkomma ett litet ”brott” på nylonstrumporna så kan man dra i motsatt riktning och ”brottet” jämnas ut. 

Har du några ytterligare frågor eller funderingar kring FUNQ WEAR. Skicka gärna ett mail på info@funqwear.se


Nyhetsbrev

Var bland de första att ta del av exklusiva erbjudanden och nyheter!
Nya prenumeranter får 15% rabatt på sitt första köp.

Du kan avbryta din prenumeration när som helst. Läs vår integritetspolicy här.

  • Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar. Endast 29 kr