• Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar. Endast 29 kr

Varför kompressionsstrumpor?

Stödstrumpor och kompressionsstrumpor ökar blodcirkulationen i benen och motverkar på så sätt svullna och värkande ben. Benen känns piggare, mer energifyllda och man orkar mer helt enkelt. Kompressionsstrumpornas effekt på blodcirkulationen och användningen av kompressionsstrumpor är en väl dokumenterad och beprövad metod.

Vem ska använda stödstrumpor och kompressionsstrumpor?

Alla behöver kompressionsstrumpor! Sitter du stilla på ett kontor hela dagarna, eller står och går du på ett hårt golv? Reser du ibland, går på en långpromenad eller är ute på en shoppingrunda? Är du gravid eller har problem med svullna fötter när det blir varmt ute? Du kanske har besvärliga åderbråck eller venösa bensår? Vid alla dessa tillfällen så är kompressionsstrumpor en perfekt produkt.

Vardagligt och medicinskt syfte

Stödstrumpor och kompressionsstrumpor används både i förebyggande och i medicinskt syfte men också inom sporten. Kompressionsstrumpor stimulerar blodcirkulationen i benen och har en mycket god förebyggande effekt mot svullna och trötta ben vid tex graviditet, på flygresan, för dem som sitter eller står och går mycket eller belastar benen på annat sätt.

När det är av medicinskt syfte som vid tex vid svåra åderbråck eller bensår så skall de högre klasserna 2 och uppåt användas, vilket provas ut av en läkare. Läs här om Kompressionsklasser på stödstrumpor

Sport och återhämtning

På senare tid har kompressionsstrumpor blivit mycket populära inom sporten. Både under träning men kanske speciellt som återhämtning efteråt. Under själva utförandet av sportaktiviteten förhindrar det extra trycket kring vaderna muskelvibrationer i vaderna. Efter sportaktiviteten ökar kompressionsstrumporna blodgenomströmningen i musklerna och gör att musklerna återhämtar sig snabbare och man reducerar på så sätt också träningsvärk. Läs här om Snabbare återhämtning efter träningen med kompressionsstrumpor

Vi rekommenderar

Så här fungerar stödstrumpor och kompressionsstrumpor

Under vissa förhållanden kan vi få ett försämrat blodflöde t.ex vid långvarigt sittande, om man står mycket, under graviditet och vid övervikt, det kan även vara ärftligt betingat. Symptom på försämrat blodflöde är svullna ben, att de känns "trötta" och att man får värk. När blodflödet försämras ökar blodtrycket i venerna vilket framförallt kan kännas av i ben och fötter.

Inne i benet sitter klaffar som ser till att det syrefattiga blodet flyter i riktning mot hjärtat. Blir trycket i benen för högt så tänjer klaffarna ut sig och sluter inte tätt, vilket gör att transporten av blodet tillbaka till hjärtat försämras och man kan uppleva trötta, tunga och svullna ben. Det finns risk att utveckla spindelvener, åderbråck och till och med bensår om blodcirkulationen försämras.

Kompressionsstrumpor hjälper blodet i venerna, genom ett tryck över ankeln, att ta sig till hjärtat och motverkar på så sätt svullnader i benen. 

Det är viktigt att trycket är graderat dvs att trycket är högst kring ankeln och avtagande upp mot hjärtat.


Nyhetsbrev

Var bland de första att ta del av exklusiva erbjudanden och nyheter!
Nya prenumeranter får 15% rabatt på sitt första köp.

Du kan avbryta din prenumeration när som helst. Läs vår integritetspolicy här.

  • Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar. Endast 29 kr