• Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar

Stödstrumpor utan fot herr

Våra stödstrumpor utan fot för herr har en graderad kompression och hjälper till att öka blodcirkulationen i benen. 

Musklerna får då en större genomströmning av syresatt blod och benen känns inte lika stumma och stela, ömma leder och träningsvärk motverkas. Vadstöd stabiliserar även vadmuskeln och motverkar vibrationer i vaden som kan leda till inflammation.

På vaden finns en instickad mesh-zon, för att optimera fuktgenomsläpp. 

Visar 1 - 1 av 1 artikel
Visar 1 - 1 av 1 artikel

Kompressionssleeves som sportstrumpor

Kompressionen på våra sleeves ligger på 18-21 mmHg och strumporna är stickade med tunn polyamid. Våra stödstrumpor utan fot för herr har en second skin fit och hjälper dig att återhämta dig snabbare inför nästa träningspass.

Perfekta för högintensiv träning såväl utomhus som inomhus. Du kan med fördel använda stödstrumpor utan fot vid löpning, cykling, styrketräning, OCR, ja vid alla typer av sporter där du belastar benen.

Fördelen med stödstrumpor utan fot

Kompressionssleeves har samma funktion och uppbyggnad som vanliga stödstrumpor, med undantaget att de saknar fot. Eftersom det avtagande trycket börjar kring ankeln och inte nere vid foten så motverkar inte kompressionssleeves svullna fötter. Vet du med dig att du lätt svullnar om dina fötter skall du hellre välja kompressionsstrumpor med fot.

Stödstrumpor utan fot kan med andra ord till viss del ersätta vanliga stödstrumpor. På sommaren kan det ta emot att använda knästrumpor och då kan dessa vara en lösning om benen känns tunga och trötta. Fötterna får sin frihet och benen hålls pigga.

Har du drabbats av gubbvad kan vadstöd med kompression påskynda rehabiliteringen. 

När det är svårt att hitta rätt storlek på kompressionsstrumpor

I bland kan det vara svårt att hitta rätt storlek på sina kompressionsstrumpor eftersom fotstorlek och vadstorlek inte alltid följs åt. Då kan det vara idé att prova stödstrumpor utan fot.

 

Nyhetsbrev

Var bland de första att ta del av exklusiva erbjudanden och nyheter!
Nya prenumeranter får 15% rabatt på sitt första köp.

Du kan avbryta din prenumeration när som helst. Läs vår integritetspolicy här.

  • Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar