• Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar

Stödstrumpor dam

Stödstrumpor från Funq Wear för dam är kända för sin elastiska passform, slitstyrka, mjuka avslut och snygga design. De är framtagna med omsorg med miljö och hållbarhet i fokus. Alla våra stödstrumpor har en graderad kompression dvs trycket är högre runt ankeln och avtar upp mot knäet. Har du väl börjat använda ett par Funq Wear kommer du aldrig att sluta!

Vi har stödstrumpor för dam i alla de färger, alltifrån diskret svart till lekfullt rosa. Hos oss kan du gå loss på strumpor med djurmönster, eller varför inte klassiskt med prickar, eller med ett stilrent emblem. Oavsett färg, mönster eller material så är alla våra stödstrumpor noga utprovade och av högsta kvalitet. 

Visar 1 - 15 av 15 artiklar
Visar 1 - 15 av 15 artiklar

Vad gör stödstrumpor för nytta?

Det kanske är först när benen känns svullna och ömma som du börjar fundera på att använda stödstrumpor. Vi rekommenderar att du använder dem i förebyggande syfte, t ex om det finns anlag för åderbråck i släkten, eller när du ska ut och flyga och det finns risk för att benen svullnar upp. 

En strumpa med graderat tryck hjälper venerna att trycka blodet upp mot ditt hjärta. Trycket är som högst vid ankeln och avtar mot knäet. Strumpan ökar blodcirkulationen och minskar risken för att blodet samlas i benen, vilket ger trötta och svullna ben och fötter. För att få ut maximal effekt av dina stödstrumpor så är det viktigt att du har rätt storlek. Mät ankeln och vad direkt på morgonen, innan benen svullnar upp. Jämför sedan med vår storlekstabell. 

Våra stödstrumpor för dam håller ett tryck mellan 15–18 mmHg och skall ge utlovad effekt vid lindriga och lätta besvär. Du kan använda dem för att motverka trötthet i benen och minska svullnader samt tidig venös insufficiens. Venös insufficiens innebär att de venösa klaffarna inte fungerar optimalt, vilket kan leda till vattensvullnad såväl som åderbråck.  

Stödstrumpor för alla tillfällen

Vi har stödstrumpor för alla klädstilar och tillfällen, vare sig du skall flyga, jobba, träna eller gå på fest! Och de används med fördel dagligen, året om. 

Vill du ha ett par strumpor som sitter skönt uppe hela dagen utan att klämma och som är lätta att ta på? Då skall du prova våra Kompressionsstrumpor i ekologisk bomull. De passar perfekt på resan, långpromenaden, på jobbet och för dig som är gravid

Söker du en mer elegant kompressionsstrumpa i nylon kan vi varmt rekommendera våra Kompressionsstrumpor Sheer Nylon. De finns i flera modeller, allt från knästrumpor med bekväma breda avslut till stay-ups och strumpbyxor med vacker spetskant. Våra strumpor är noga utprovade på kvinnor för bästa passform och ger dina ben en härlig lyster.

Stödstrumpor kan även användas när du tränar, både under träningen för att motverka mjölksyra men kanske framförallt efteråt. Strumpor med stöd ökar blodcirkulationen tack vare det högre trycket kring ankeln som sedan avtar upp mot knät. Efter ett hårt träningspass så bör du öka blodgenomströmningen i musklerna för att motverka träningsvärk dagen efter. Precis det stödstrumporna gör! Så dra på dig ett par stödisar efter träningen så kommer du att märka att benen mår mycket bättre dagen efter! 

Ge lite extra hjälp för blodcirkulationen

När benen känns trötta, tunga och svullna behöver blodcirkulationen lite extra skjuts. En ökad blodcirkulation ger bland annat lindring för svullna och värkande ben när du sitter still under en längre tid, till exempel på jobbet eller under en flygresa. 

Ju högre upp en stödstrumpa sitter på benet desto högre upp på benet hjälper den. Långa strumpor som går över knäet är mer effektiv än om de slutar under knäet eller längre ner på ankeln. Gemensamt är att de har ett graderat tryck dvs högsta trycket är vid ankeln för att sedan avta uppåt längs med benen.

Välj stödstrumpor istället för vanliga strumpor

Idag ser stödstrumpor nästan ut som vanliga strumpor. De finns i en rad snygga färger, tuffa mönster och i olika material som passar till alla klädstilar. Så varför inte vara lite extra snäll mot dina fötter och ben? Mixa och matcha din outfit samtidigt som du tar hand om dina ben! Läs mer om varför du ska bära kompressionsstrumpor.

Med en kompressionsstrumpa så förebygger du problem som har med din blodcirkulation att göra, med vätskeansamlingar i benen samt med åderbråck. Nu kan du ha pigga ben och fötter även efter en lång dag på jobbet.

Nyhetsbrev

Var bland de första att ta del av exklusiva erbjudanden och nyheter!
Nya prenumeranter får 15% rabatt på sitt första köp.

Du kan avbryta din prenumeration när som helst. Läs vår integritetspolicy här.

  • Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar