• Fri frakt över 498 kr
 • 30 dagars öppet köp
 • Gratis storleksbyte
 • Leverans 1-3 dagar

Stödstrumpor utan fot

Våra stödstrumpor utan fot är stickade i tunn polyamid. De har en fräsch och sportig look som får dig att känna dig snygg och motiverad i din träning eller ditt sportutövande. Genom att använda vadstöd från Funq® Wear under din träning återhämtar du dig snabbare inför nästa pass. Benen känns inte lika stumma och stela, ömma leder och träningsvärk motverkas.

Perfekta för träning såväl utomhus som inomhus.

  Kompression
  Modell
  Visar 1 - 1 av 1 artikel
  Visar 1 - 1 av 1 artikel

  Därför skall du använda kompressionssleeves

  Kompressionssleeves, eller stödstrumpor utan fot, stabiliserar vadmuskeln och motverkar vibrationer i vaden som kan leda till inflammation. De främjar även blodcirkulationen i benen och motverkar stela muskler, mjölksyra och träningsvärk. 

  Alla våra stödstrumpor har en graderad kompression vilket innebär att strumpornas tryck är högre kring ankeln och avtar upp mot knäet. Det graderade stödet främjar blodcirkulationen i benen och hjälper till att minska svullnad i vävnaden. Den förhöjda blodcirkulationen gör att du känner dig piggare i benen och trötthetskänslan avtar. Genom att använda kompressionssleeves återhämtar du dig snabbare efter träning och kan snabbare bli duktig på den sport du utövar.

  Du kan med fördel använda stödstrumpor utan fot vid löpning, cykling, styrketräning, ja vid alla typer av sporter där du belastar benen. Eftersom de är stickade i tunn polyamid så passar de både till utomhusträningen och när du tränar inomhus.

  Kompressionssleeves eller stödstrumpor utan fot från Funq Wear

  Som vi nämnde ovan så är våra stödstrumpor utan fot svala och stickade i tunn polyamid. För att maximera den svala känslan är vadstöden stickade med ett "mesh-område" kring vaden, som ökar fukttransporten ytterligare.

  Det tunna materialet ger stödstrumpan en "Second Skin Fit" känsla. Fördelen med det supertunna materialet är att du lätt kan ha en strumpa över. Du kan också variera dem med en valfri strumpa nertill. Vi rekommenderar Funq Wears Second Skin Fit No Show Socks, som är speciellt framtagna för att passa våra sleeves.

  Den fina ribbstickningen tillsammans med kvaliteten på elastan gör dem extra smidiga och elastiska. Enkla att ta på och sköna att bära. För att undvika stasning och skavsår avslutas skaftet med mjuk resår. 

  För att få rätt storlek mät vadens omkrets på det kraftigaste stället.

  Stödstrumpor utan fot kontra kompressionsstrumpor

  Hos kompressionssleeves återfinns samma funktioner som hos vanliga kompressionsstrumpor eller stödstrumpor, med ett undantag. Eftersom det är stödstrumpor utan fot så motverkar de inte svullna fötter. 

  Vet du med dig att du lätt svullnar om dina fötter skall du hellre välja kompressionsstrumpor med fot. På sommaren eller om du lätt blir varm om dina fötter och ben kan det ta emot att använda vanliga 
  knähöga kompressionsstrumpor. Då kan stödstrumpor utan fot vara ett alternativ, eftersom du kan gå barfota eller med sandaler och flipp-flopp skor och svalka dina fötter. 

  Nyhetsbrev

  Var bland de första att ta del av exklusiva erbjudanden och nyheter!
  Nya prenumeranter får 15% rabatt på sitt första köp.

  Du kan avbryta din prenumeration när som helst. Läs vår integritetspolicy här.

  • Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar