• Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar

Stödstrumpor ekologisk bomull

Funq Wear Kompressionsstrumpor Organic Cotton är stickade i ekologisk bomull. De svenskdesignade stödstrumporna är noga utprovade på såväl kvinnor som män och håller högsta kvalitet. Det graderade stödet stimulerar blodcirkulationen och motverkar trötthet samt svullnad i ben och fötter. Perfekta på resan, vid graviditet, vid återhämtning efter träningen och mycket mycket mer.

Njut av svala och sköna kompressionsstrumpor i ekologisk bomull, av det behagliga stödet och känslan av extra energi i benen. Vill du må bra med stil och föredrar att köpa ekologiskt och hållbart? Då är det här kompressionsstrumporna för dig!

Visar 1 - 8 av 8 artiklar
Visar 1 - 8 av 8 artiklar

Lite mer fakta om våra stödstrumpor i ekologisk bomull

Våra stödstrumpor finns i två olika kompressioner: LIGHT 11-14mmHg och MODERATE 15-18mmHg. Båda modellerna har en graderad kompression vilket innebär att strumpornas tryck är högre kring ankeln och avtar upp mot knäet. Stödstrumpor används i förebyggande syfte mot trötta och svullna ben. Våra korta stödstrumpor har den lägre kompressionen på 11-14 mmHg och slutar vid ankeln, därför är de inte lika effektiva som långa stödstrumpor. De är bra mot enklare besvär såsom svullna fötter eller för dig som föredrar ankelsockor framför knästrumpor. 

Garnerna är noga utvalda och har hög färgäkthet och god slitstyrka. Vi använder ekologisk bomull med fin och jämn kvalitet. Andelen bomull i strumporna är runt 55%, vilket ger strumporna en skön och sval komfortkänsla. Den speciella spinnmetoden ökar slitstyrkan hos garnet och därmed strumporna.

Stödstrumporna är förstärkta i häl och tå samt under trampdynan för extra hållbarhet. Våra strumpor är stickade med extra rymlig tå. Strumporna kan tvättas i 60 grader, viktigt om du lider av fotsvamp, för att bli av med alla bakterier. Torktumling rekommenderas inte då det försvagar elastanet i strumporna.

Gemensamt för våra stödstrumpor i ekologisk bomull är den höga komforten, den höga slitstyrkan och kvaliteten. Strumporna är sköna att bära hela dagen, hela året om.

För att få rätt storlek mät vadens omkrets på det kraftigaste stället, helst direkt när du stiger upp på morgonen innan ben och fötter har börjat att svullna. Här kan du läsa om vad som är viktigt att tänka på i valet av stödstrumpor.

Stay Clean med våra klassiskt melerade stödstrumpor 

Våra stödstrumpor i ekologisk bomull finns i två olika produktlinjer. Produktlinjen Clean, som allt startade med, och vår senaste produktlinje Creative, där vi går loss och leker med mönster, färg och form.

Clean är, förutom sina härliga färger, mest känd för sin sköna elasticitet, höga komfort och för sin hållbarhet. Den fina ribbstickningen tillsammans med kvaliteten på elastanet gör strumporna extra smidiga och elastiska. Smidigheten i strumpan gör också att den är ”vänligare” för breda ben och vader. De är också enkla och smidiga att ta på, vilket är en fördel för dig med svagare händer eller med reumatism. Kompressionsstrumporna har en perfekt balans mellan att sitta kvar utan att klämma åt. Skaftet har ett mjukt och skönt avslut, utan resår, för att undvika stasning.

Produktlinjen Clean består av korta stödstrumpor, komfortsockor, i kompressionen 11-14mmHg och som knästrumpor i kompressionen 15-18mmHg. Vår storsäljare är fortfarande strumpan som var grunden för Funq Wear, våra knästrumpor med emblem.

Go Creative och tänj gränserna med mönstrade stödstrumpor

Bomullsstrumporna inom Creative är mycket omtyckta för sin lekfullhet i mönster och färger. Det är både stilfulla, grafiska och knasiga mönster som du hittar här. Unikt med våra stödstrumpor i mönster är den superfina och tunna resåren, ett elastiskt avslut som inte klämmer åt. Våra kompressionsstrumpor med mönster är även stickade med en osynlig tåsöm. 

Creative finns i kompressionen 15-18mmHg som knästrumpa samt 11-14 mmHg som kort stödstrumpa.

Nyhetsbrev

Var bland de första att ta del av exklusiva erbjudanden och nyheter!
Nya prenumeranter får 15% rabatt på sitt första köp.

Du kan avbryta din prenumeration när som helst. Läs vår integritetspolicy här.

  • Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar