• Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar

Sportstrumpor dam

Här hittar du sportstrumpor för dam, anpassade för dig som är aktiv och sportar och som vill få ut det bästa av träningen. Vi har allt ifrån värmande kompressionsstrumpor i ull för hiking och skidåkning till supertunna och svala kompressionssleeves och sportstrumpor för löpturen. 

Visar 1 - 6 av 6 artiklar
Visar 1 - 6 av 6 artiklar

Kompressionsstrumpor när du sportar

Kompressionsstrumpor är den nya sportstrumpan! Genom att använda strumpor som underlättar blodcirkulationen i benen, under och efter träningen, så påskyndar du musklernas återhämtning och du får mindre träningsvärk och stumma ben.

Strumporna stabiliserar även vadmuskeln vilket minskar vibrationerna i vaden och motverkar på så sätt inflammation. 

Sportstrumpor dam som lindrar muskelvärk och träningsvärk

Musklerna återhämtas snabbare om de syresätts. Eftersom kompressionsstrumpor ökar cirkulationen i benen så ökar återflödet av blod till hjärtat som syresätts snabbare. Musklerna i benen får då en större genomströmning av syresatt blod än om du inte hade haft på dig kompressionsstrumpor. På så sätt motverkas muskelvärk, ömmande muskler och mjölksyra. 

Sportstrumpor för dam med kompression

Kompressionsstrumpor har ett väldigt brett användningsområde, bredare än vad de flesta tror. Är du elitidrottare så kanske du redan använder kompressionsstrumpor både under tävlingarna men även efteråt för snabbare återhämtning av muskulaturen. De passar även bra på resorna mellan tävlingarna då du har mindre benutrymme och sitter stilla stora delar av tiden.

Som ryttare håller du till en stor del av tiden i stallet. Där har du stor nytta av kompressionsstrumpor då du står och belastar benen hårt även utanför tävlingen eller ridturen. Som simmare är det också vanligt att du använder kompressionsstrumpor efter simningen för benmusklernas återhämtning. Listan kan göras lång på idrottare som verkligen har nytta av kompressionsstrumpor.

Som vanlig motionär har du ett gott stöd av ett par kompressionsstrumpor. En punktvis träningsinsats kan verkligen slita hårt på benen och benhinnorna. Vem har inte känt sig helt stelbent efter löprundan? Dessutom är strumporna perfekta att använda på semesterresan, i skidbacken, på shoppingrundan, om du sitter eller står under långa perioder på jobbet.

Mjukt steg med vadderade strumpor

Är du känslig för hårda underlag och känner att det blir stumt för foten? Prova då våra tubsockor som har vadderad häl och tå. Den extra vadderingen gör att steget blir mjukare och belastning på framförallt hälen blir lindrigare. Motverkar också skavsår och förhårdnader.

 

Nyhetsbrev

Var bland de första att ta del av exklusiva erbjudanden och nyheter!
Nya prenumeranter får 15% rabatt på sitt första köp.

Du kan avbryta din prenumeration när som helst. Läs vår integritetspolicy här.

  • Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar