• Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar

Kompressionsstrumpor

Kompressionsstrumpor kan användas vid träningstillfällen och har visat en positiv effekt både under träning och vid återhämtningen efteråt. Med kompressionsstrumpor ökar du faktiskt din prestation inte bara i löparspåret utan även på promenader, golfrundor och intensivare gympapass. Nu kan du njuta av din träning utan ömmande benhinnor, muskelvärk som begränsar dig och besvärande mjölksyra i slutet av träningen.

Visar 1 - 1 av 1 artikel
Visar 1 - 1 av 1 artikel

Kompressionsstrumpor för olika tillfällen

Kompressionsstrumpor kan användas vid en massa olika tillfällen. Oavsett material eller användningsområde så är funktionen bakom strumporna alltid densamma. De ökar blodcirkulationen i benen. Det viktiga med ett par strumpor med kompression är att trycket är högre kring ankeln och avtar upp mot knäet. Detta för att hjälpa det syrefattiga blodet i benen att ta sig upp mot lungorna och syresättas, för att sedan pumpas ut i kroppen igen.

Så oavsett om du skall ut och resa, är gravid, sportar eller ute och rör på dig i naturen, så hjälper de mot svullna och trötta ben.

Återhämtning av benen efter belastning

När du har belastat benen efter t ex ett träningspass så är det riktigt skönt att dra på sig ett par kompressionsstrumpor för återhämtning. Vad som händer är att blodgenomströmningen i musklerna ökar och motverkar på så sätt träningsvärk i benen. I princip så kan du ta på dig vilken modell som helst, så länge trycket är graderat dvs är högre kring ankeln och har ett avtagande tryck upp mot knäet. 

Vi föredrar stödstrumpor i ekologisk bomull som återhämtningsstrumpor. Den ekologiska bomullen gör att strumporna känns svala och sköna kring de utmattade benen. Du kommer snart upptäcka att benen känns piggare och inte så stumma som de gör i vanliga fall.

Kompression för utomhusaktiviteten

Älskar du att vara ute och röra på dig i naturen? Att fiska eller vandra? Eller är det kanske skidåkning på vintern som gäller? Vi har de perfekta ullstrumporna för dig! 

FUNQ WEAR’s kompressionsstrumpor Outdoor Thermal Wool är stickade i mjuk och värmande ull. Strumporna är speciellt framtagna för dig som vill dra nytta av kompressionens fantastiska fördelar och uppskattar tunna fukt- och temperaturreglerande ullstrumpor. Kan med fördel kombineras med en tunn strumpa i vandringskängorna. 

Kompressionsstrumpor utan fot

För dig som önskar så finns kompressionsstrumpor utan fot. Strumporna utan fot kallas för vadstöd eller kompressionssleeves. Där börjar kompressionen vid ankeln och avtar upp mot knäet. På en hel strumpa börjar kompressionen redan vid hålfoten för att få med blodcirkulationen redan från foten. Strumporna med fot är att föredra för dig som svullnar kring foten.

Kompressionsstrumpor till tåskor eller barfotaskor

Löptränar du i five fingers skor och vill dra nytta av kompressionsstrumpornas fördelar så rekommenderar vi dig våra vadstöd. Det sägs att springa med barfotaskor, där man sätter ner framfoten före hälen, är skonsamt för kroppen. Att öva upp dig att landa på framfoten och ändra löpstilen kan ta lång tid, och du ska ta det etappvis. Under uppbyggnadsperioden är det en högre belastning på benen, vristerna och muskulaturen. Då kan det vara bra att få extra stöd från ett par kompressionsstrumpor. 

Nyhetsbrev

Var bland de första att ta del av exklusiva erbjudanden och nyheter!
Nya prenumeranter får 15% rabatt på sitt första köp.

Du kan avbryta din prenumeration när som helst. Läs vår integritetspolicy här.

  • Fri frakt över 498 kr
  • 30 dagars öppet köp
  • Gratis storleksbyte
  • Leverans 1-3 dagar